Rendezvényeink

2024

Április

20

Kamikazek – A Busidó fiai

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum harmadik könyvének kiadása alkalmából szervezett könyvbemutatóra, valamint egy különleges időszaki kiállítás megnyitójára.
 
Doma-Mikó István: Kamikazek – A Busidó fiai
Időpont: 2024. április 20. 11:00 óra
Moderátor: Bajnai Zsolt

A szerző, Doma-Mikó István, író, királyi udvari festőművész, főiskolai tanár és kamikaze-kutató. 50 éve él Japánban, riportokat készített és barátságokat kötött életben maradt kamikaze pilótákkal.
Az olvasmányos regényben, egy öreg kamikaze visszaemlékezésein keresztül megismerhetjük, kik voltak azok a 17-26 éves élni vágyó japán fiatalok, akikben a hazaszeretet legyőzte az életösztönt. A történet hiteles; kegyetlen kiképzésük, légi ütközeteik és öngyilkos bevetésük leírása megtörtént eseményeken alapul. Az olvasó rajtuk kívül megismerheti a II. világháború többi, legendás hírű japán harcosát is.

A szerző 30 évig fenntartott Magyarországon egy Japán Múzeumot, s annak részeként egy kamikaze-gyűjteményt. A teljes kiállítási anyagot a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumnak ajánlotta fel. Az időszaki kiállítást megtekintők betekintést nyerhetnek Japán kulturális hagyományaiba, a busidóba, amely a szamurájok életmódját meghatározó szigorú szabályrendszer. Autentikus és eredeti kiállítási tárgyak segítségével a „szamuráj kultúra” tovább élését is áttekinthetik, a második világháborús kamikaze eseményeken keresztül.


 

2024

június

22

Múzeumok Éjszakája

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája eseménysorozathoz!

Részletek hamarosan...

 

2024

július

14

Emiliana Torrini koncert

 Emiliana Torrini koncert a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban
 
A világhírű izlandi énekes-dalszerző, Emiliana Torrini, egy különleges és egyedülálló koncerttel érkezik Magyarországra, melynek helyszíne a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
 

  • Dátum: 2024. július 14.
  • Helyszín: RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, Szolnok, Indóház út 4-6.
  • Kapunyitás: 19:00 óra, koncert kezdete: 21:00 óra.
 
Emiliana Torrini, aki a "Gyűrűk Ura: A két torony" film megható betétdalával, a "Gollum's Song"-gal, valamint a világszerte ismert „Jungle Drum” slágerével robbant be a köztudatba, most egy rendkívüli új albummal érkezik. A "Miss Flower" című lemeze egy titokzatos és inspiráló történetet mesél el, amely Geraldine Flower különleges életét idézi fel.
 
Ezen az estén nem csupán Emiliana Torrini lenyűgöző hangjára és dalaira számíthatunk, hanem egy mélyen személyes és inspiráló új album bemutatójára is, amely a barátság, a veszteség és az újrakezdés témáit dolgozza fel.
Emiliana Torrini ezen turnéja során Magyarországon kizárólag Szolnokon ad koncertet, így ez az est egy ritka és felejthetetlen élmény lesz mindazok számára, akik szeretnék élőben is megtapasztalni Emiliana varázslatos zenei világát.
 
Jegyinformációk:
  • A jegyek megvásárolhatók a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum recepcióján és online: Emiliana Torrini koncert (livetickethub.hu)
  • Koncertjegy 6.800 Ft, amely egyszeri belépésre jogosít.
  • Kombinált jegy 7.800 Ft. A kombinált jegy lehetőséget biztosít a RepTár látogatására a koncert napján, 10:00 és 18:00 óra között, majd az esti koncertre való belépésre.

2024

augusztus

10

Drone Day

A RepTár Drone Day idén negyedik alkalommal, 2024. augusztus 10-én kerül megrendezésre a Drone Hungaryvel együttműködve. Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól.

Részletek hamarosan...

 

2024

augusztus

31

RepTár Piknik

Piknikezz a repülőgépek árnyékában!


Részletek hamarosan...
 

2024

december

28

Star Fans Day

2024-ben újra STAR FANS DAY a RepTárban!

Repüljünk el együtt egy messzi-messzi galaxisba!

Részletek hamarosan...