Több mint fél évszázad a repműszaki képzés szolgálatában

A pandémia miatt a nagyközönség jóideig nem látogathatta a RepTárat. A múzeum csapata a kényszerleállás alatt régen tervezett fejlesztések megvalósításán munkálkodott.

A repülőmúzeum egy újabb kiállítás eleme, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve valósulhatott meg. A RepTár Hangár nyugati falára különleges szerkezeti elemeket tartalmazó panelek kerültek elhelyezésre.  A tablók a MiG-21 vadászrepülőgép sárkányszerkezetének, egyes rendszereinek működését szemléltetik. A kiállított táblákon egyebek között megfigyelhető: a tüzelőanyagrendszer, a hidraulikarendszer és a levegőrendszer működése. Ezen kívül az orrkúp, és a repülőgép stabilizátor mozgatását, valamint az „SZPSZ” határréteg lefúvórendszer működését is lehet tanulmányozni a látványos és részletes oktatási anyagok segítségével.
A MiG-21 repülőgépcsalád 1961-2000 között volt rendszerben a magyar légierőben. A kiállításra került oktatási segédanyagot már a ’60-as évektől kezdődően, a Kilián György Repülőműszaki Főiskolán használták a műszaki tiszt- és tiszthelyettesi állomány képzésére. A Hangárban kiállított tablókat az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Repülő Sárkány-hajtómű Tanszéke ajánlotta fel a RepTárnak.