Sajtószoba

RepTár adomány átadás
A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum Közép-Kelet Európában is egyedülállóan különleges közgyűjtemény. Ez a különlegesség jelenik meg társadalmi felelősségvállalásában is. A céges karácsonyi ajándékozás szokásaival szakítva és a már megkezdett sikeres hagyományt folytatva idén egy fegyverneki kislány gyógyulását segítik.
"Hőlégballon a RepTár felett" rajzpályázat eredményhirdetése
2021. december 11-én ismét megrendezésre került a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum Mikulás Ünnepsége, mely keretein belül kihirdették a „Hőlégballon a RepTár felett” című rajzpályázat helyezettjeit.
Újabb pilóta nélküli eszközökkel bővült a RepTár kiállítása
​A HM EI Zrt. Repülési Divíziójának PNR Csoportja által 2019-ben felújított és átadott négy darab, egykori távirányítású, felderítő és célrepülőgép feladatokat ellátó pilóta nélküli repülőeszközök méltó helyükre kerültek a RepTár Hangárjában. A gyűjtemény bővülésével később létrejöhet a pilóta nélküli légijárművek önálló szekciója.
Helyére került a „Teve”
2021 novemberében újabb taggal bővült a RepTár flotta. A 301 oldalszámú, régen várt Li-2T, a külső kiállítótérben a spotter torony melletti betonkockán találta meg a helyét.
Messzer a Balatonban sajtótájékoztató
2020 szeptemberében, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái egy repülőgéproncsot találtak a Balatonban.
Kiskunhalason állomásozott a Mozaik Múzeumtúra edukációs programja - 2017 - 11 - 30
A kiskunhalasi KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégiumba látogatott el a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programja. Az eseményen több múzeum is képviseltette magát. A RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum jóvoltából a repülők világával ismerkedtek meg a gyerekek.
Sajtótájékoztató az investEU-val közösen - 2017 - 11 - 14
Az Európai Uniós beruházások egyik megvalósult projektjeként nyitotta meg kapuit 2016-ban a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
Újra útra kelt a Mozaik Múzeumtúra edukációs programja - 2017 - 11 - 09
Egy-egy állomáson legalább öt múzeum jelenik meg saját foglalkozásaival. Az első a budapesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium, ahol a RepTár múzeumpedagógusai a magyar katonai repüléstörténet különböző érdekes fejezeteit elevenítik fel játékos formában a diákoknak. Puma századjelvény-kirakó és gyönyörű vadászgép-makettek is szerepet kapnak. Legyen élmény a tanulás!
Együttműködési megállapodás a krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeummal - 2017 - 07 - 08
A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum megkötötte első nemzetközi együttműködési megállapodását a krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeummal.
Együttműködés a turizmus jegyében - 2017 - 04 -26
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött.
Svéd delegáció járt a RepTárban
2017. május 10-én a Honvédelmi Minisztérium svéd delegációja járt a RepTárban magyar, illetve svéd katonai résztvevőkkel, valamint a repülőipar képviselőivel.
A közös munka csak most kezdődik!
Együttműködést kötött az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) és RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum.
Helikopter logisztika - 2017 - 05 - 29
2017. 05. 29- én éjjel elindult a szolnoki Helikopter Bázis területéről a felújított Mi-8P, Mi-9, és Mi-24D „Csőrike” a RepTár-ba. A hajnal már a múzeumban köszöntötte Őket. A felújítást az MH Légijármű Üzeme hajtotta végre. Köszönjük!
A RepTár első könyvének bemutatója
Magó Károly: Szolnok repüléstörténete 1945-ig
Muzeum 303 ünnepélyes megnyitója
A múzeum megnyitóján a RepTár is részt vett.
Magyar Nemzeti Levéltár és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum együttműködési megállapodást kötött
Újdonságok a RepTárban
2021. május 11-én ismét megnyitotta kapuit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Fél éves zárvatartást követően meglepetésekben és újdonságokban bővelkedve várja látogatóit a RepTár, az aktuális kormányrendeletben meghatározottak szerint.