"Hőlégballon a RepTár felett" rajzpályázat eredményhirdetése

2021. december 11-én ismét megrendezésre került a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum Mikulás Ünnepsége, mely keretein belül kihirdették a „Hőlégballon a RepTár felett” című rajzpályázat helyezettjeit.


Majd félezer pályamű érkezett a november végén lezáruló pályázatra. Több, mint 82 iskolából és több mint 61 városból érkeztek szebbnél szebb alkotások. A legtöbb rajzok a szolnoki és a gyulai diákok készítették. Érkeztek rajzok többek között Keszthelyről, Debrecenből, Szegedről, Tiszaújvárosról és Csókakőről is. Ezen kívül határon túlról, Zentáról és Szabadkáról postai úton juttaták el rajzaikat a gyerekek. A 3-4. osztályos diákok körében volt a legnépszerűbb.
A 11 órától kezdődő eredményhirdetésen értékes, RepTáras ajándékcsomagban és oklevélben részesültek a helyezettek, az összes alkotónak pedig névre szóló emléklappal készültek a szervezők. A beérkező pályaművek kiállításra kerültek a RepTár Hangár Galériáján, amelyek év végéig megtekinthetők.

Első-második osztály helyezettjei: I.: Pocskay Péter (Budapest), II. Tamás István Dávid (Szolnok) III. Jakab Nimród (Szolnok)

Harmadik-negyedik osztály helyezettjei: I. Horváth Hanna (Szolnok) II. Dudás Boldizsár (Rákóczifalva) III. Juhász Péter (Debrecen)

Ötödik-hatodik osztály helyezettjei: I. Dudás Borbála (Rákóczifalva) II. Nyiri Mátyás (Budapest) III. Furdan Zétény (Helvécia)

Hetedik-nyolcadik osztály helyezettjei: I. Ötvös Beatrix (Szolnok), II. Bertalan Zita Mária (Csemő), III. Sebestyén Ákos (Mezőtúr)