Műhelytitkok

Új helyre került Farkas Bertalan emléktáblája
Halifax és B-24 – emlékek Mórahalomról
Szél Imre felajánlásának köszönhetően került a RepTárba egy eredeti fénykép, amelyen az 1944. szeptember 11-én Ruzsánál lezuhant Halifax bombázó roncsa látható.
A délegyházi diótároló története
Az Aranysas 2019. áprilisi számában jelent meg Magó Károly cikke a Kiskunlacházánál lezuhant B-24 típusú bombázó legénységének történetéről.
Szolnoki kötődésű emléktárgy került a RepTárba a közelmúltban
A történet szála a ’80-as évekbe nyúlik vissza. Farkas Bertalan kiképzett űrhajósunk 1980. május 26-án beírta magát a magyar repüléstörténet nagykönyvébe.
Montgolfier után szabadon
A repülés hőskorát idézi fel a 2019. júniusában RepTárba érkezett HA-831 lajstromszámú hőlégballon, amely a cibakházi Varga József tulajdona.
Tomika begurult a Hangárba
Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy a….”Tomika” néven emlegetett, GAZ 69 (APA-12) kocsinak miért virít az elején UAZ felirat? ​
Vasutas múltidézés
A MÁV Zrt Szolnoki Járműjavító üzeme megajándékozta a RepTárat
„Honvéd ejtőernyős vadász, az ország első katonája…”
A HM HIM vándorkiállítása a RepTárban 2018. szeptember 30-ig tekinthető meg.
„AMIRŐL A BALSAFA MESÉL”- időszakos kiállítás
A vitrinekben kiállított makettek nem műanyagból készült „gyári” méretarányos repülőgépek, hanem az alkotó fantázia, a teremtő emberi kéz csodái, melyeket Puskás Mihály készített balsafából.
100 éves a világ első menetrendszerinti légiposta szolgálata
A 2018-as esztendő a kerek évfordulók éve.
Ásó, kapa – nagykaland!
A meglévő balatoni roncs mellé egy másik Il-2m3-as típusú csatarepülőgép roncsai lettek kihelyezve a Hangárba.
Értékes gyűjtemény érkezett a RepTárba
Zoltai Lajos, II. világháborús pilóta hagyatékából érkezett értékes gyűjtemény a RepTárba
Frontemlék
Folyamatosan érkeznek a felajánlások a RepTárba. Egyik érdekes relikviát még 2017 nyarán kaptuk. Az adományozó szerint a fotón látható ragasztott páncélüveg egy orosz repülőgépből származik, amelyet Kurszk környékén lőtt le a légvédelem.
RepTár adomány
100 ezer forintot adományozott a RepTár a Szolnoki Liget Otthon alapítványának. Az intézmény a repülőmúzeumtól kapott adományt fejlesztőjátékok vásárlására fordítja.
Horthy István emlékkiállítás
Vitéz nagybányai Horthy István 1928-ban szerzett gépészmérnök diplomát, majd a Weiss Manfréd gyár repülőmotor osztályán helyezkedett el.
Horthy István repülő főhadnagy emlékhelyének ünnepélyes felavatása
A RepTár Szolnok Nkft. vitéz nagybányai Horthy István, a magyar repülés és a vasút fejlődése érdekében végzett munkája előtt tisztelegve, ünnepélyes keretek között helyezte el a repülő főhadnagy domborművét Repülőmúzeum udvarán. Megtisztelte jelenlétével ünnepségünket a repülő főhadnagy fia és családja, továbbá unokatestvérei is. Közreműködött a Légierő Zenekar Szolnok, valamint a Magyar Honvédség különleges díszelgő csoportja.
Szentgyörgyi Dezső relikviát kapott a RepTár
A RepTár 2017-ben újabb kivételes relikviával gazdagodott. Ifj. Szentgyörgyi Dezső ajándékozta édesapja MALÉV-os igazolványát a múzeumnak.