Újabb pilóta nélküli eszközökkel bővült a RepTár kiállítása

​A HM EI Zrt. Repülési Divíziójának PNR Csoportja által 2019-ben felújított és átadott négy darab, egykori távirányítású, felderítő és célrepülőgép feladatokat ellátó pilóta nélküli repülőeszközök méltó helyükre kerültek a RepTár Hangárjában. A gyűjtemény bővülésével később létrejöhet a pilóta nélküli légijárművek önálló szekciója.


 
Ezt a célt szolgálja a 2021. december 8-án a két korábbi változat, METEOR-2 és METEOR-3R és egy a HM EI Zrt. által fejlesztett és gyártott, jelenleg is rendszerben lévő, METEOR-3MA korszerű pilóta nélküli célrepülőgép átadása.
 
A Magyar Honvédség légvédelmi gyakorlatain évtizedek óta alkalmazzák a METEOR célrepülőgép család különböző eszközeit. A RepTárban történő bemutatása jól szemlélteti az ellenséges, támadó repülőeszközöket szimuláló pilóta nélküli repülőeszközök műszaki fejlődését. Ezek költséghatékony és biztonságos gyakorlási lehetőséget jelentettek, illetve jelentenek ma is a hadrendben lévő légvédelmi fegyverrendszerek kezelői számára.
 
A HM EI Zrt. továbbra is elkötelezett a repülőemlékek megőrzése mellett, ezért a jövőben is támogatja a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumot kiállítási tárgyakkal, illetve kész bekapcsolódni a RepTár olyan projektjeibe, amelyek a repüléstörténet érdekes eseményeit vagy különleges eszközeit mutatják be.